ClickCease

הקמת מצבה

אודותינו

המרכז הישראלי להנצחה ולמורשת הוא עסק ותיק ומנוסה עם ותק של 50 שנה בתחום המצבות וההנצחה. המרכז מציע תשלום בסיום העבודה, קנייה ישירה מהמפעל ללא פערי תיווך, פריסה ארצית ושיפור מחיר ביחס להצעות אחרות. בזכות הניסיון הרב וההתאמה האישית לצרכי הלקוחות, המרכז מספק שירות מקצועי, אמין ואיכותי במחירים משתלמים. אנו מבינים את חשיבות ההנצחה ומתחייבים להעניק לכל לקוח יחס אישי וליווי צמוד. עם מגוון רחב של פתרונות עיצוב ייחודיים, אנו הופכים כל מצבה לזיכרון מכובד ובלתי נשכח.

המרכז הישראלי להנצחה ולמורשת מציע מגוון של יתרונות והמלצות העונים על דרישות הלקוחות:

תשלום בסיום העבודה

אנו מבינים את חשיבות הביטחון הכספי ולכן אתם משלמים רק עם סיום העבודה, מעניקים לכם את השקט הנפשי והביטחון הכספי הדרוש.

וותק של 50 שנה

עם ניסיון רב בתחום, אנו מבינים בעומק את צרכי הלקוח ומספקים שירות ברמה הגבוהה ביותר.

קנייה ישירה מהמפעל

אין לנו פערי תיווך, מה שמאפשר לנו להעביר את המחיר הטוב ביותר ישירות אליכם, מבטיחים עלות סופית נמוכה ושירות אמין.

פריסה ארצית

אנו זמינים בכל רחבי הארץ, מאפשרים לכם גישה לשירות איכותי בכל מקום ובכל זמן.

הכי גדולים בשוק

בהתבסס על וותקנו ואיכות השירות שאנו מספקים, אנו מציעים פתרונות מפתיעים וייחודיים שיעניקו לכם חווית קנייה חדשה ומרגשת.

התאמה אישית

אנו מתחייבים להתאים מצבה לצרכי הלקוח ולתקציבו, מאפשרים לכם לקבל את המוצר המותאם ביותר לכם.

שיפור מחיר

אם קיבלתם הצעת מחיר מחברה אחרת, אנו מתחייבים לשפר את המחיר ולהציע לכם מחיר משתלם ותנאים משתלמים.

לסיכום:

עם המרכז הישראלי להנצחה ולמורשת, אתם מבטיחים לעצמכם שירות מקצועי, אמין ואיכותי ביותר, עם מחירים משתלמים ופתרונות מותאמים אישית.

אנחנו כאן בשבילכם!

קיבלתם כבר הצעת מחיר מחברה אחרת? תנו לנו את ההזדמנות להציע לכם משהו טוב יותר!

מתוך פרויקט עם אביב גפן

המלצות מלקוחות

יצירת קשר

השאירו לנו פנייה באתר ונדאג ליצור קשר בהקדם!

הקמת מצבה היא צורך לכל דבר ועניין. אם נסתכל לאורך ההיסטוריה נראה כי המצבה היא אמצעי הנצחה המלווה אותנו מזה מאות שנים. מעבר לכך שהיא מהווה סימן פיזי להכרה של הקבר, היא גם סמל להערכה, כבוד ומבטאת אהבה כלפי האדם שכבר לא איתנו.

הקבר הוא נקודת מפגש של משפחה וחברים, מקום להתייחדות עם הזיכרון ולמציאת נחמה. המצבה היא דרך לבטא את הרגשות, המקום להניח עליו אבן קטנה, פרח או נר נשמה והיא מזכירה לנו בכל פעם את האדם שאהבנו כל כך.

 

הקמת מצבה מתחילה בבחירת סוג המצבה

אחת ההחלטות המשמעותיות שיש לקבל לאחר ההלוויה נוגעת לסוג המצבה. המטרה היא לשקף את הרגשות האישיים אך גם את הנפטר עצמו כאשר ישנן אפשרויות רבות וכל מצבה היא ייחודית.

חומרים

אחד הדברים הראשונים שיש להחליט עליהם הוא החומר ממנו תהיה המצבה כשישנן מספר אפשרויות שכדאי להכיר:

  • אבן – האבן היא החומר הנפוץ ביותר למצבות ואפשר לראות כי השימוש בה הולך שנים אחורה. ניתן לבחור בין סוגי אבן שונים כולל גרניט, שיש ובזלת כשכל אחת מעניקה את המראה הייחודי שלה.
  • מתכת – מביאה מראה מודרני ושונה מכפי שאנחנו רגילים לראות. לרוב מדובר בשילוב של מתכת מסוג אלומיניום או נחושת בחלקים שונים של המצבה, בכיתוב או בעיצוב הכללי.
  • עץ – זהו עוד סוג חומר אשר משתלב באלמנטים שונים בתוך המצבה. העץ יכול להעניק תחושה של קרבה לטבע ולצד היופי שבו יש להביא בחשבון שיתכן שדרישות התחזוקה יהיו גבוהות מהרגיל.

עיצוב

גם אם נסתכל על היסטוריית המצבות נראה כי מאז ומתמיד היו עיצובים שונים ואישיים של המצבות. העיצוב הוא הדרך לבטא את הרגשות שלנו ולהפוך את האזור לייחודי ואישי.

  • מסורתי – מצבה מסורתית מאופיינת בקווים נקיים ופשוטים. לרוב יהיו חרוטים עליה פרטים בסיסיים כולל שם הנפטר, תאריך הלידה והפטירה ולעתים משפט אישי בנוסף.
  • מודרני – הקמת מצבה מודרנית מתייחסת לזו שמאופיינת בקווים מודרניים, חדשניים ויצירתיים. לעתים יהיה שימוש במספר חומרים והביצוע יכלול שימוש בטכנולוגיות מתקדמות.
  • אישי – מצבה אישית היא כזו שמשקפת את האישיות הייחודית של הנפטר באמצעות אלמנטים שקשורים אליו. אלו יכולות להיות תמונות, פיסול שמשתלב, ציטוט אהוב ואפילו שילוב חפצים בתוך המצבה.

שיקולים נוספים

בתהליך בניית המצבה יש לחשוב על דברים רבים ולא רק על החומר והעיצוב. נקודה שיש להתייחס אליה היא המיקום של הקבר אשר משפיע על הנוף ולרוב הרצון הטבעי יהיה לוודא שהמצבה משתלבת בסביבה. היא לא חייבת להיות כמו כל שאר המצבות כמובן אך הרוב לא ירצו שהמצבה תהיה שונה מדי.

לא פעם ישנה בקשה של האדם לגבי מה הוא רוצה שיהיה על המצבה לאחר מותו. במקרה ונכתבה צוואה המפרטת בקשות מסוימות חשוב להתחשב בהן ולהביע את הרצונות. עוד נקודה חשובה היא כמובן העלות של המצבה כשזו יכולה להשתנות בהתאם לחומר, לגודל, לעיצוב ולמורכבות העבודה.

 

תהליך הקמת מצבה: צעד אחר צעד לקראת ההנצחה

פרידה מאדם אהוב לעולם לא קלה ועם זאת דווקא זה הזמן בו צריך לקבל החלטות משמעותיות. אחת מהן נוגעת לנושא בניית מצבה וכדי להקל על שלב זה במעט חשוב לאסוף את המידע הנחוץ ולהבין איך בעצם מתבצעת ההקמה בפועל.

יציקת בטון

הדבר הראשון שיש לבצע הוא את יציקת הבטון. זהו למעשה אחד החומרים החשובים והיציקה מהווה את הבסיס היציב הנדרש כשבלעדיה לא ניתן להקים את המצבה. בדרך כלל קבלן המצבות יהיה זה שיוודא כי תתבצע היציקה, בין אם על ידו ובין אם על ידי חברה קדישא. כך או אחרת זהו פשוט חלק מהתהליך שכדאי להכירו.

בחירת החומרים

זוהי ככל הנראה אחת ההחלטות החשובות. ישנן אבנים שונות המהוות את הבסיס ליצירת המצבה ולכל אחת יש יתרונות שונים. האבנים הנפוצות בשימוש הן שיש (חברון או טורקי), אבן ירושלמית או גלילית, בזלת וגרניט. העמידות של כל אבן שונה וחשוב להסתכל מצד אחד על הנראות והעיצוב ומצד שני לחשוב על הטווח הארוך ומה רוצים ליצור. בכל מקרה זו תהיה אחת ההחלטות החשובות וקבלן המצבות יענה בסבלנות על כל שאלה בדרך.

סגנון עיצובי

בין יום הקבורה ליום גילוי המצבה עוברים שלושים יום. זהו זמן מועט יחסית כדי לקבל החלטות רבות ולכן כדאי להבין כיצד לקבל אותן. הסגנון העיצובי מנחה את הקבלן כיצד תיראה המצבה, הוא עוזר לו להבין באילו חומרים להשתמש והאם יש צורך בטכנולוגיות ייחודיות. הסגנון העיצובי צריך לייצג את האדם שנפטר, את הרצונות של המשפחה והקשר האישי ולכן כדאי להקדיש מחשבה, להתייעץ, לשאול שאלות, להסתכל על קטלוגים ובהתאם לקבוע את העיצוב של הקמת מצבה.

כיתוב על המצבה

זוהי ההחלטה האחרונה שמתקבלת ואם יש צורך אפשר לדחות אותה במספר ימים כיוון שבכל מקרה יש ליצור את המבנה העיצובי קודם. מבחינת הכיתוב נהוג לשים את הפרטים הכלליים של יום לידה, יום פטירה וכמובן שם הנפטר. אפשר להוסיף את שם ההורים, תאריכים בעברית ולועזית, הוספת האותיות פ״נ למעלה ותנצב״ה למטה וכן לבחור במשפט אישי שישקף רגשות ופעילות של וכלפי הנפטר.

לכל אורך הדרך אפשר ורצוי לשאול שאלות, להתייעץ, לבקש לראות דוגמאות ולקבל את התמיכה המתאימה. המרכז הישראלי להנצחה מתמחה בתחום ומציע ליווי אישי ומקצועי ברגעים הכי קשים.

כתבו לנו

merkazmoreshet123@gmail.com

נווטו אלינו

השפלה 8, פתח תקווה

אתר זה נבנה ע״י רעות קישון. 

© כל הזכויות שמורות למרכז הישראלי להנצחה ומורשת 2024.

דילוג לתוכן