ClickCease

עיצוב אנדרטאות

אודותינו

המרכז הישראלי להנצחה ולמורשת הוא עסק ותיק ומנוסה עם ותק של 50 שנה בתחום המצבות וההנצחה. המרכז מציע תשלום בסיום העבודה, קנייה ישירה מהמפעל ללא פערי תיווך, פריסה ארצית ושיפור מחיר ביחס להצעות אחרות. בזכות הניסיון הרב וההתאמה האישית לצרכי הלקוחות, המרכז מספק שירות מקצועי, אמין ואיכותי במחירים משתלמים. אנו מבינים את חשיבות ההנצחה ומתחייבים להעניק לכל לקוח יחס אישי וליווי צמוד. עם מגוון רחב של פתרונות עיצוב ייחודיים, אנו הופכים כל מצבה לזיכרון מכובד ובלתי נשכח.

המרכז הישראלי להנצחה ולמורשת מציע מגוון של יתרונות והמלצות העונים על דרישות הלקוחות:

תשלום בסיום העבודה

אנו מבינים את חשיבות הביטחון הכספי ולכן אתם משלמים רק עם סיום העבודה, מעניקים לכם את השקט הנפשי והביטחון הכספי הדרוש.

וותק של 50 שנה

עם ניסיון רב בתחום, אנו מבינים בעומק את צרכי הלקוח ומספקים שירות ברמה הגבוהה ביותר.

קנייה ישירה מהמפעל

אין לנו פערי תיווך, מה שמאפשר לנו להעביר את המחיר הטוב ביותר ישירות אליכם, מבטיחים עלות סופית נמוכה ושירות אמין.

פריסה ארצית

אנו זמינים בכל רחבי הארץ, מאפשרים לכם גישה לשירות איכותי בכל מקום ובכל זמן.

הכי גדולים בשוק

בהתבסס על וותקנו ואיכות השירות שאנו מספקים, אנו מציעים פתרונות מפתיעים וייחודיים שיעניקו לכם חווית קנייה חדשה ומרגשת.

התאמה אישית

אנו מתחייבים להתאים מצבה לצרכי הלקוח ולתקציבו, מאפשרים לכם לקבל את המוצר המותאם ביותר לכם.

שיפור מחיר

אם קיבלתם הצעת מחיר מחברה אחרת, אנו מתחייבים לשפר את המחיר ולהציע לכם מחיר משתלם ותנאים משתלמים.

לסיכום:

עם המרכז הישראלי להנצחה ולמורשת, אתם מבטיחים לעצמכם שירות מקצועי, אמין ואיכותי ביותר, עם מחירים משתלמים ופתרונות מותאמים אישית.

אנחנו כאן בשבילכם!

קיבלתם כבר הצעת מחיר מחברה אחרת? תנו לנו את ההזדמנות להציע לכם משהו טוב יותר!

מתוך פרויקט עם אביב גפן

המלצות מלקוחות

יצירת קשר

השאירו לנו פנייה באתר ונדאג ליצור קשר בהקדם!

אנדרטאות הן מבנים שהייעוד שלהן הוא להנציח אנשים, אירועים ותקופות היסטוריות משמעותיות. כדי להגיע לתוצאה שתהיה מרשימה יש לעבור הליך של עיצוב אנדרטאות אשר נחשב למורכב בשל העובדה שהוא משלב בין אומנות, אדריכלות והיבטים רגשיים ותרבותיים.

כאשר אנחנו חושבים על עיצוב אנדרטה, אנחנו חושבים על המראה, האסתטיקה הסביבתית והמטרה של האנדרטה בכל הקשור ליצירת חיבור בין עבר לעתיד. מדובר בתהליך רב משמעות אשר חייב להתבצע בצורה מקצועית ובשילוב חשיבה יצירתית.

 

תהליך עיצוב אנדרטאות: יצירת אומנות משמעותית

עיצוב האנדרטה מתחיל בהבנה מה המשמעות של המבנה. יש לשאול שאלות שונות כמו מה מנציחים, האם זה אדם, רגע היסטורי חשוב או אחר. יש לבדוק מה האנדרטה תשדר מבחינה רגשית ואיזה סיפור יהיה מאחוריה ולחשוב כיצד אפשר יהיה להביא אותו לידי ביטוי.

עיצוב נכון של האנדרטה יצליח להעביר סיפור וערכים בצורה כנה, אותנטית ומעוררת השראה. יש להסתכל על הסביבה בה היא תוצב, לדבר עם אנשים שקשורים לסיפור ולעתים לגורמים נוספים שיכולים להאיר את האור על המשימה ולעזור לייצר את הזיכרון המכובד בצורה פיזית.

מחקר והבנת הקונטקסט ההיסטורי

המשימה הראשונה היא להבין את המהות של האנדרטה. אם מדובר על אירוע, כדאי לשמוע מאנשים שהיו מעורבים בו או אנשים שקרובים לנושא מה היה. אם מדובר בהנצחת אנשים יש לשוחח עם הקרובים אליהם כדי להבין מי הם היו מבחינת האישיות ולא רק מבחינת המעשים. המחקר יכול לכלול קריאת מקורות היסטוריים, ראיונות מול מומחים ופגישות עם אנשים שונים שיכולים לכוון ולתת מידע רלוונטי.

הגדרת הקונספט העיצובי של עיצוב אנדרטאות

ברגע שישנו מידע על הנושא והמהות של האנדרטה אפשר להתחיל לקבוע את הקונספט המרכזי. במילים אחרות הכוונה היא למה שהאנדרטה אמורה לשדר, הרגשות שהיא אמורה להעלות והחוויה שהמבקרים במקום ירגישו. זהו שלב קריטי בו מתקבלות החלטות הנוגעות לסגנון העיצובי, החומרים בהם ייעשה שימוש והצורה. יש לזכור כי מדובר בהגדרה של הקונספט ויכול להיות שייקח זמן מה להגיע אליו אך זהו שלב מהותי.

פיתוח סקיצות ובחירת חומרים

העיצוב הראשוני יכול להתבצע בדו ממד ולעתים במודלים תלת ממד וזאת כדי להמחיש את הרעיון. בדרך כלל הסקיצות הראשוניות יהיו בשרטוט כאשר ניתן להביע חוות דעת, להעלות שאלות ובהתאם למשוב לבצע תיקונים עד להשגת העיצוב הסופי שיהפוך בקרוב לאנדרטה. בשלב זה יש לחשוב גם על החומרים המתאימים להעברת המסר כאשר ניתן להשתמש באבן, מתכת, זכוכית ועץ כשכל חומר משדר תחושה אחרת וכמובן שניתן לשלב בניהם.

תכנון הנדסי וביצוע

לאחר שניתן האישור לצאת לדרך עם העיצוב זה הזמן לצאת לדרך עם היצירה. עכשיו יעבדו על האנדרטה אנשי מקצוע שונים כולל מהנדסים שיבטיחו אנדרטה עמידה לאורך שנים קדימה ויתכן שישולבו בעלי מקצוע שיכינו את השטח לקראת הצבת האנדרטה. המבנה שיעמוד במקום צריך להשתלב בצורה מתאימה בשטח ולאפשר לאנשים לעצור במקום, להסתכל על היצירה ולהתחבר אליה. בסיום יש להציב את האנדרטה במקומה ומאותו הרגע מבקרים יוכלו להתרשם ממנה.

 

המרכיבים המרכזיים של עיצוב האנדרטה

ישנם מספר דברים אשר יש להביא בחשבון בתהליך של עיצוב אנדרטאות. הבנה של כל אחד מהם מהותית ליצירה מרשימה לאורך שנים.

  • חווית המבקר – לרוב הציפיה היא שהאנדרטה תהיה מקום שיגרום לאנשים לעצור ולהסתכל. באמצעות המבנה אפשר ליצור חוויה פיזית אשר מחברת בין אנשים ואירועים מן העבר וההווה. בהתאם לתכנון אפשר ליצור מבנה שאנשים יוכלו לחוש אותו כשאפשר לחשוב על החוויה הכללית כולל השארת מקום לסיפור שמאחורי היצירה.
  • השפעה תרבותית – אנדרטאות הן הרבה יותר מזיכרון קולקטיבי. הן מעצבות את הדרך בה מנציחים אנשים ואירועים. הן יכולות להיות עיבוד של טראומה, לציין רגע היסטורי ולחבר אנשים למשהו שיכול להיות שיש להם חלק בו ויכול להיות שזר להם לחלוטין. יש לחשוב על האווירה הכללית הקשורה לאירוע ולאנשים ולהבין כיצד האנדרטה אמורה להשפיע על המבקרים.
  • סביבת האנדרטה – בדרך כלל ההחלטה היכן תונח האנדרטה מתקבלת לפני עיצוב אנדרטה ולכן אפשר להתחשב בסביבה, במגבלות ובהזדמנויות. למשל, אם המקום עם נוף מרשים, יש לחשוב כיצד לשלב את האלמנטים הקיימים במבנה החדש ובכך ליצור זרימה יוצאת דופן שאנשים יוכלו להתחבר אליה.

 

שאלות ותשובות נפוצות

מהם השלבים העיקריים בתהליך עיצוב האנדרטה?

תהליך עיצוב אנדרטה כולל מספר שלבים מרכזיים: מחקר והבנת הקונטקסט, הגדרת הקונספט העיצובי, פיתוח סקיצות ובחירת חומרים, תכנון הנדסי, ביצוע והצבת האנדרטה. כל שלב יכול להשפיע על המבנה הסופי והחוויה שהמבקרים יחושו.

אילו חומרים יכולים לשמש לעיצוב האנדרטה?

כל חומר מעביר חוויה שונה כאשר ניתן לשלב בין חומרים שונים כולל: אבן, שיש, זכוכית, עץ ומתכת. בבחירת החומרים יש לחשוב על הרגשות שאלו יעזרו לפתח במקום אך במקביל גם על עמידות האנדרטה לאורך השנים.

אל מי לפנות להקמה ועיצוב של אנדרטאות?

עיצוב ויצירת אנדרטאות דורשום מקצועיות, רגישות ויצירתיות. המרכז הישראלי להנצחה ולמורשת מבצע עבודות הנצחה מגוונות כולל עיצוב אנדרטאות. ליצירת זיכרון נצחי צרו קשר.

כתבו לנו

merkazmoreshet123@gmail.com

נווטו אלינו

השפלה 8, פתח תקווה

אתר זה נבנה ע״י רעות קישון. 

© כל הזכויות שמורות למרכז הישראלי להנצחה ומורשת 2024.

קידום אתרים בגוגל – דיימונד דיגיטל

דילוג לתוכן